Wat is Airsoft?

Airsoft is een sport

Airsoft is een simulatie schietsport waarbij twee of meer teams het tegen elkaar opnemen. Dit is vergelijkbaar met paintball, echter bij Airsoft kan de realiteit veel dichter benaderd worden. Zo worden airsoftwapens replica"s genoemd omdat ze qua uiterlijk en in gebruik bijna identiek zijn aan echte vuurwapens. Replica's vuren echter kleine 6mm plastiek balletje (zie foto) genaamd "bb's". In onze club wordt het gebruik van biologisch afbreekbare bb's enorm aangeraden. Dit om de plastiek vervuiling van het milieu niet te vergroten.

Ook de uitrusting (uniformen, helmen, ect.) van airsofters zijn vaak heel moeilijk te onderscheiden van echt militair materiaal.

Binnen Airsoft zijn er twee grote stromingen namelijk "Milsim" en "Speedsoft". Bij Milsim is het de bedoeling om zo realistisch mogelijk te spelen. Bij Speedsoft is het realisme ondergeschikt aan de snelle speelstijl van de spelers.

Is Airsoft gevaarlijk?

Airsoftwapens zijn niet dodelijk. Ze kunnen bij verkeerd gebruik wel tot oog en tandblessures leiden. Hierdoor is het belangrijk dat spelers ten aller tijden de juiste veiligheidsvoorschriften hanteren. Oogbescherming is binnen de sport een verplichting. Wij raden ook ten strengste aan om mondbescherming te dragen bij het spelen van Airsoft. Dit aangezien een airsoftwapen voldoende kracht heeft om tanden ernstig te beschadigen.

Tot slot raden wij ook de nodige discretie aan met betrekking tot het transporteren van airsoftwapens. Doe dit in een gesloten koffer of softbag zodat er geen paniek of verwarring kan ontstaan bij eventuele passanten en/of hulpdiensten.

Kortom bij juist gebruik is Airsoft even veilig als eender welke sport.